KARATE CENTAR ŠENKOVEC POMEO KONKURENCIJU NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA KADETE,JUNIORE I MLAĐE SENIORE !!!

Na  prvenstvu Hrvatske za kadete,juniore i mlađe seniore u katama održanom u Zagrebu ,  17. prosinca 2017. godine rijetko viđena dominacija jednog kluba u kategoriji kadetkinja. Nakon što su prošetale kroz eliminacije u najbrojnijoj kategoriji kadetkinje kate pojedinačno ( 24 natjecateljice ) i pobijedile sve glavne konkurentice za zlato u izravnim mečevima, Sabina Petković i Inga Grgić našle su se zajedno u finalu. Uz odličan nastup obje, uspješnija je bila Inga Grgić sa tijesnih 3 : 2 i po treći put u karijeri osvaja titulu državne prvakinje. Ovaj put u kategoriji do 16 godina iako Inga ima samo 13 !!!

Sabina Petković  je ovim rezultatom ponovila prošlogodišnje drugo mjesto i gotovo osigurala nastup na prvenstvu Europe u veljači 2018. godine u Sochiju u Rusiji. U ekipnoj konkurenciji među sedam ekipa  Stela Horvat , Sabina Petković i Inga Grgić su sa maksimalnih 5 : 0 pobijedile sva tri meča i obranile titulu državnih prvakinja u konkurenciji do 18 godina. Muška juniorska ekipa u sastavu Adrian Fajfar , Roko Štokić i Filip Balent osvojila je broncu kao i prošle godine,a pojedinačno nisu uspjeli doći do medalje. Roko Štokić je došao u borbu za treće mjesto ,ali je natjecatelj iz Vukovara bio uspješniji.

U ukupnom poretku klubova po uspješnosti nastupa Karate Centar Šenkovec je u konkurenciji 23 kluba osvojio 2. mjesto sa bodom zaostatka za vodećim KK Virovitica. Trener Tihomir Grgić : presretan sam na kraju ovog loše organiziranog natjecanja koje se protegnulo na cijeli dan s učestalim promjenama redoslijeda kategorija pa su se neke kategorije zagrijavale satima. Možda bi bilo još neko odličje,ali s dva zlata, srebrom i broncom ne mogu se pohvaliti ni daleko veći klubovi. Sabina je gotovo siguran putnik na PE i nastavlja svoj reprezentativni niz nastupa iz 2017. godine ( europsko –Sofija i svjetsko – Tenerife). Inga sa samo 13 godina osvaja titulu državne prvakinje u konkurenciji 14-15 godina,a vjerujte, dvije godine u ovom uzrastu su ogromna razlika u motorici i iskustvu. Nakon zlata sa svjetskog kupa i srebra sa balkanskog prvenstva ova titula je upotpunila Inginu kolekciju iz 2017. Ekipno smo već drugu godinu kao najmlađa ekipa nedodirljivi za ostatak konkurencije u juniorkama , a i muška ekipa uz sve probleme zbog Adrianovog školovanja u Zagrebu ima kontinuitet rezultata. Od srca čestitke svim mojim natjecateljima na ovom velikom rezultatu za naš mali klub. Slijedi nam par dana zasluženog odmora , a onda nastavak priprema za Grand prix Croatiu i predstojeće prvenstvo Europe.