Dana 18.05.2018.g. na proslavi obilježavanja Dana općine Šenkovec a na poziv članova Ogranka UDVDR-a Šenkovec, prisustvovalo je i izaslanstvo branitelja Zadarske županije.

Tako su u goste stigli prvi ratni zapovjednik 112.brigade Zadar pukovnik u miru i Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja 112.brigade Zadar, gospodin Marko Čulina, član Predsjedništva Udruge hrvatskih branitelja 112.brigade Zadar, gospodin Milan Bašić, tajnik udruge TERMITI Zadar gospodin Ivan Perica, Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Zadarske županije gospodin Željko Perić i Predsjednik  Udruge HVIDR-a Sveti  Donat, Zadar gospodin Vitomir Burčul.

Na početku posjeta navedeni su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja odali počast poginulim i preminulim braniteljima sa područja Općine Šenkovec. Nakon toga u dvorani SRC Gorčica prisustvovali su svečanoj sjednici .

U poslijepodnevnim  satima u pratnji članova Ogranka UDVDR-a Šenkovec, obišli su gornji dio našeg malog lijepog Međimurja, Ž.Goru, Štrigovu – Mađerkin breg, Sveti Urban, Gornju Dubravu i dr.

Po povratku u Čakovcu kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu međimurske Županije, istima su odali počast paljenjem svijeća.

U 18,00 sati u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Šenkovec, u dvorani SRC Gorčica održano je predstavljanje monografije „112. Brigada – Od dobrovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“, od strane autora, Marka Čuline.  Monografiju govori o borbama i obrani grada Zadra 1991. godine, u kojima su svoj nemali doprinos dali i međimurski branitelji, a među kojima su bili i mještani Šenkovca.

Monografija je na zamolbu Ogranka UDVDR-a Šenkovec a i želju autora,  darivana županu Županije međimurske, Općini Šenkovec, knjižnici i čitaonici Šenkovec, knjižnici OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, župniku župe Svete Jelene Šenkovec, Ogranku UDVDR-a Šenkovec, Podružnici UDVDR-a Međimurske županije , Zajednici udruga HVIDR-a Međimurske županije, nazočnim mještanima i braniteljima,  Vojnom odsjeku  Čakovec, Uredu državne uprave Odjel za  branitelje, načelniku prijateljske Općine Krašić i gradonačelniku Grada Rovinja.

Na kraju je Predsjednik Ogranka UDVDR-a Šenkovec, Dejan Mihalković, uručio Zahvalnicu  Udruzi hrvatskih branitelja 112.brigade Zadar za „Suradnju i promicanje istine o Domovinskom ratu !“ i  Zahvalnicu Ivanu Perica (Nambe) za „Suradnju i Prijateljstvo“.

Izaslanstvo branitelja zadarske Županije isti dan se vratilo kući.

Dana 19.05.2018.g. u poslijepodnevnim satima također na poziv Ogranka UDVDR-a Šenkovec, na proslavu Dana Općine Šenkovec, stigli su branitelji iz Zadra-Bokanjac sa članovima Mjesnog Odbora Bokanjac. Nakon druženja u prostorijama Ogranka, otišli smo na mali izlet  po Međimurju a također su i  u Čakovcu kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu međimurske Županije, istima su odali počast paljenjem svijeća.

Navečer smo se svi zajedno družili i zabavljali na koncertu povodom Dana Općine.